Wat warme plas, een kleuter en het ondernemerschap met elkaar te maken hebben

Weet je wat er gebeurt met een kleuter die heel nodig moet plassen? 

Eerst gaat ie zeuren. Meestal op een onhandig moment, bijvoorbeeld als je nét voorbij de afslag naar de benzinepomp scheurt. 

Jammerend houdt ie het op tot het volgende pompstation. Slechts een luttele 29 kilometer! Kak. 

Je draait met piepende banden het terrein op. Je gokt niet op een parkeerplaats voorbij het pompgebouw en zet asociaal je auto bij een benzinepomp. Je slingert je kleuter onder het dranghek van de wc’s door en frutselt jezelf erachter aan. Kwestie van prioriteiten stellen: met muntjes hannesen duurt nu écht te lang. 

(Ja zo zijn wij moeders van een gepijnigd kind: leeuwinnen met twee middelvingers in de lucht.)

Je grijpt je kleuter bij z’n nekvel, opent een deur, begint aan z’n broek te sjorren en…

Te laat. Pies. Tot in z’n sokken. 

‘Ik hield het echt niet meer, mama’, piept het arme schaep. 

Zo gaat dat nou ook met jouw onderscheidende visie, als bevlogen vakidioot. 

Zodra je die voelt prikken in je onderbuik, kun je ‘m niet meer houden. Die loopt zo langs je benen naar beneden. 

Jouw meest eigen en authentieke mening, stelling, principe, visie. Op het vak, op de markt, op jouw kennis en resultaten. Zodra je die écht voelt en hij klopt 100%, ben je niet te stoppen. 

Opeens heb je geen gezeik meer met writer’s block. Je hele game verandert, omdat je voelt wat je waard bent. Het gaat opeens niet meer over jou en wat jij wil en niet of wel krijgt, maar over waar die mening het allermeeste waard is.

Je gaat bijdragen, in plaats van focussen op jouw omzet, klanten, groei, volgers, activiteit. 

Dat, mijn lieve trooper, gun ik jou. Tot nu toe deed ik dat vooral 1 op 1 met klanten. Da’s nou eenmaal hoe ik het hardste rol: intensief en dicht op de lijn. 

Maar het is tijd om diepere deuken in meer pakjes boter te slaan. Daarom ontwikkelde ik mijn Signature Content Kit. Waarmee jij jouw scherpe stelling & messcherpe boodschap uitgraaft en in een stuk content stopt dat als warme plas over het toetsenbord van je klant loopt (sorry, die kon ik echt niet laten liggen). 

Je vindt ‘m hier voor zestig euro!